I publish this post as a tribute of honor to the new Yixing handmade teapot that I have just opened!
I bought this teapot in China in the city of Yixing (famous for its clay ideal for the manufacture of tea utensils) in 2006. It was handmade by a craftsman who has his shop in front of the famous museum of historical Yixing zisha teapots! It was really fantastic to see the craftsmen working the clay with such mastery.
I chose to open this teapot (purchased from the many that I have still to use) because it has a fine relief of bamboo leaves that fall from the branch just yellowed with the first autumn breeze. I found it very appropriate to the period.
I chose to keep it to serve naturally fermented Puerh tea. His baptism was therefore with a classic bing cha Menghai 7532.
Questo è il blog della Scuola di Cerimonia del Tè Jaku di Lucca. Offriamo lezioni di chanoyu, gongfucha cinese, Darye (la via del tè coreana) e ovviamente l'etichetta nello stile tradizionale inglese. Offriamo anche dimostrazioni pubbliche e private.
domenica 13 novembre 2011
New teapot inauguration (English version)
Nella mia vita ho un'unica grande passione: l'arte in tutte le sue forme: sono cantante di professione e Maestra di Cerimonia del tè. Da anni sono diventata vegan e voglio mostrare a tutti coloro che vogliono bene agli animali, al Pianeta in cui viviamo (e a se' stessi) che si può vivere bene da vegani. Anzi no: vivere meglio!
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