Tie Kwan Yin Tea (or " Iron Goddess of Mercy Tea") is a very famous Chinese oolong tea all over the world. To date it remains one of my favorite tea and it is certainly the one who I drink more.
I wanted to create a setting to enjoy at the best my precious leaves.
I did not want the "usual" tray with drainage water (because I had decided to sit down on the tatami) so I used a simple wooden table and a kensui to collect the waste water.
The Yixing teapot was purchased by me in 2005 and is definitely one of my favorites. I bought it at the Italian Museum of Tea and it is a copy a very famous design teapot of the Old China. It is my inseparable teapot for Tie Kwan Yin tea!
I used also some Yixing cups and japanese iron saucers with the design of a red Maple leaf. The water was boiled in a precious kettle over a Japanese electric furo . (I really have not the time to prepare the charcoals!).
Good tea for all!
Questo è il blog della Scuola di Cerimonia del Tè Jaku di Lucca. Offriamo lezioni di chanoyu, gongfucha cinese, Darye (la via del tè coreana) e ovviamente l'etichetta nello stile tradizionale inglese. Offriamo anche dimostrazioni pubbliche e private.
sabato 12 novembre 2011
Tie Kwan Yin (English version)
Nella mia vita ho un'unica grande passione: l'arte in tutte le sue forme: sono cantante di professione e Maestra di Cerimonia del tè. Da anni sono diventata vegan e voglio mostrare a tutti coloro che vogliono bene agli animali, al Pianeta in cui viviamo (e a se' stessi) che si può vivere bene da vegani. Anzi no: vivere meglio!
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